Konec maja 2012 so nas obiskali učenci drugih razredov Osnovne šole Škofja Loka Mesto. V okviru obiska smo jim predstavili  dejavnost, ki jo izvaja VDC ter aktivnosti za dvig kakovosti življenja uporabnikov. Ogledali so si prostore Varstveno delavnega centra in se seznanili s segmentom dela pod posebnimi pogoji. Skupaj z uporabniki so se preizkušali v različnih spretnostih – sestavljanje drsnikov, map in GSM sponk. Ogledali so si poslikave na stekla in izdelavo izdelkov iz gline ter pakiranje izdelkov. V skladišču in izložbi so občudovali gotove izdelke.

Z učenci smo sodelovali v delavnici oblikovanja izdelkov iz gline, kjer so uspešno pomagali naši mojstri keramike. Nastali so lepi okrasni izdelki in figurice, ki so jih otroci z navdušenjem ustvarjali. Druženje je bilo prijetno, njegov namen pa je bil predvsem spoznati ljudi s posebnimi potrebami in sprejemati njihovo drugačnost.

V začetku junija pa so nas učenci OŠ Škofja Loka Mesto povabili na obisk in ogled Osnovne Šole Škofja Loka Mesto. Pozdravila nas je tudi ravnateljica šole gospa Doris Kužel. V avli so razstavili izdelke, ki so nastali iz gline v naši hiši. Peljali so nas v knjižnico, kjer smo poslušali zgodbico o lažnivi deklici. Ogledali smo si kulturni program s krajšo predstavo, petjem, plesom in igranjem na inštrumente. Učenci so nas pogostili s piškoti, ki so jih spekli na gospodinjskem krožku.

Naš uporabnik Simon Žandar, ki je pomagal pri sprejemu učencev in vodenju po naši hiši, je vtise z obiska na OŠ strnil v spis:
Dne 7.6.2012 smo se odpravili na obisk v Osnovno šolo Škofja Loka Mesto, kjer so nas zelo lepo sprejeli in izrekli dobrodošlico. Pozdravila nas je tudi ravnateljica šole. Nato smo si ogledali izdelke, ki so jih otroci naredili v okviru delavnice v enoti Škofja Loka. Potem so nas odpeljali na ogled knjižnice. Tam smo si ogledovali knjige ter poslušali pravljico o lažnivcu. Poslušali smo šolski zvonec – melodija iz risanke o Pink panterju, ki je zvonil za začetek in konec odmora. Pri pavzi so menjali knjige, nato smo odšli v večnamenski  prostor, kjer smo poslušali predstavo o metuljih in pomladi. Predstava je bile zelo poučna. Učenci so igrali na violino, kitaro in flavto. Ob spremljavi dalmatinskega instrumenta, ki se imenuje tamburica so otroci peli, mi pa smo pomagali. To nas je kar ganilo. Res je bilo super, nato so postregli s piškoti. Otroci so morali na kosilo, mi pa nazaj v VDC. Imeli smo se zelo  lepo.

Simon Žandar

Tudi učenci so strnili svoje vtise, preberete jih na klik.

 

Leave A Comment