Skladno z izraženo željo uporabnikov smo v okviru enodnevnega izleta obiskali Mojstrano in si ogledali Slovenski planinski muzej.
Navdušila nas je sama okolica muzeja, hkrati pa tudi njegova arhitekturna zasnova, ki je enostavno prečudovita.
Za slastno dobrodošlico se zahvaljujemo ga. Lidiji Pšenica, nekdanji tekačici in reprezentantki teka na smučeh iz Mojstrane, ki nas je pred muzejem presenetila s slastnimi mufini.

V muzeju smo si uvodoma pogledali predstavitveni film o lepotah slovenske pokrajine in gorskega sveta. Sledil je voden ogled, ki je temeljil na izkustvenih vsebinah: doživeli smo gorsko nevihto v varnem zavetju bivaka, preizkusili smo se v hoji po grebenu, z virtualnimi očali smo se spustili z vrha Triglava in uživali v dih jemajočih razgledih doline Vrata, preizkusili smo se v poslušanju glasov gorskih živali, najpogumnejši pa tudi v plezanju na umetni steni – kot naša najboljša plezalka Janja Garnbret, ki ima v muzeju tudi svojo zbirko dosežkov.

Po ogledu muzeja smo si v jedru Mojstrane ogledali še Trg olimpijcev, kjer smo se seznanili z našimi olimpijskimi predstavniki, nato pa smo se na poti domov ustavili še na kosilu.

Leave A Comment