Mesto Škofja Loka v tem mesecu praznuje 1050 let obstoja. V enoti Škofja Loka že dve leti raziskujemo naš kraj skozi dejavnost Škofja Loka moj dom, kjer spoznavamo njegove znamenitosti in legende. A letos smo si zadali nov izziv – pripraviti turistično vodenje za vse, ki jih zanima Škofja Loka! Veseli smo, da smo v okviru TVU v petek, 9. junija, prvič popeljali po ulicah Škofje Loke štiri starostnike iz Centra slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka.
Občutki so bili prekrasni. Kljub manjši tremi ob prvem vodenju so bili naši gostje – Jelka, Jože, Katka in Majda – neverjetno potrpežljivi, radovedni in dobre volje. Skupaj smo odkrivali skrite kotičke mesta, se poglobili v njegovo zgodovino ter prisluhnili številnim zanimivim zgodbam.
V VDC Kranj verjamemo v moč vseživljenjskega učenja in medgeneracijskega sodelovanja, zato smo prosili naše goste, da delijo svoje bogato znanje z nami. Jelka, Jože, Katka in Majda so dodali številne informacije ter nam razkrili nekaj zanimivih zgodb.
V tem mesecu pa bomo organizirali turistično vodenje za uporabnike drugih enot in tudi njim omogočili, da spoznajo naše mesto.

Druženje in povezovanje z našimi starostniki pa smo nadaljevali danes, ko so nas obiskali v enoti, kjer smo jim predstavili našo dejavnost, delo pod posebnimi pogoji, izvedli pa smo tudi delavnico, na kateri so naši sosedje z glazurami pobarvali vsak svojo glineno ribico. Ko bojo pečene, jih bodo dobili za spomin.

 

Leave A Comment