V VDC Kranj sodelujemo pri projektu DOBRO SMO, ki poteka pod okriljem LAS Gorenjska košarica, kjer se trudijo izboljšati kakovost življenja in počutja ranljivih oseb, med katerimi so starejši, otroci ter gibalno in intelektualno ovirane osebe.
V ta namen so razvili inovativne terapevtske programe, katerih cilj je spodbuditi dobro počutje ter izboljšati telesno in duševno zdravje. Programi temeljijo na pozitivnih učinkih, ki jih ima preživljanje časa na svežem zraku na počutje in zdravje človeka.

Včeraj smo se udeležili terapevtske delavnice v društvu za zaščito konj Alisa, kjer sta prva uporabnika doživela nepozabno izkušnjo. Dopoldan sta preživela v družbi konj s posebnimi potrebami. Konj, ki zaradi starosti, bolezni in poškodb v očeh številnih ljudi nimajo vrednosti. No, naša uporabnika sta prepoznala njihovo vrednost.

Pod vodenjem vodje zavetišča in pomoči zaposlenega sta se prepustila delu z njimi. Od hranjenja in čiščenja do vodenja konjev na sprehod – vsak trenutek je bil poln zadovoljstva. To druženje pa ni vplivalo samo na njuno razpoloženje, ampak je tudi izboljšalo njuno koncentracijo ter ju aktiviralo.

Znano je, da ima druženje s konji pozitiven vpliv na psihično ravnovesje, izboljšuje koncentracijo ter spodbuja mentalne procese. Zahvaljujoč projektu DOBRO SMO, smo uporabnikoma omogočili dragocene trenutke. Veselimo se nadaljnjih terapevtskih delavnic in novih priložnosti za izboljšanje kakovosti življenja naših uporabnikov.

Leave A Comment