V VDC Kranj, enoti Kranj, smo tudi letos sodelovali v otvoritvenem delu preventivne akcije STOP ZASVOJENOSTI, ki jo je organizirala Lokalna akcijska skupina za preprečevanje zlorabe drog Mestne občine Kranj (LAS). Preventivna akcija Stop zasvojenosti tokrat obsega razstavo risb dijakov srednjih šol, ki so razstavljene na panojih pred Mestno knjižnico Kranj (MKK) in v sami MKK – razstava pokaže kako le ti s svojimi očmi vidijo tematiko zasvojenosti in pomen preventivnega delovanja.
Za namene otvoritve razstave je bil organiziran tek. Tek ob otvoritvi razstave STOP ZASVOJENOSTI je sestavljala skupina tekačev, ki je danes, na dan otvoritve razstave STOP ZASVOJENOSTI, tekla od zavoda do zavoda. Ustavila se je tudi v našem zavodu in nam podala kratko misel glede zasvojenosti. Oddane misli je skupina tekačev izročila Županu, ki je razstavo risb s tem tudi odprl.

Zavedamo se, da dandanes zasvojenosti, zlasti ne-kemične odvisnosti od zaslonov, računalniških igric in ostale tehnologije, močno naraščajo. Ozaveščanje in preventiva pred vsemi vrstami odvisnosti je zato ključnega pomena. Hvaležni in ponosni smo, da lahko sodelujemo z lokalno skupnostjo v tovrstnih preventivnih akcijah.

Leave A Comment