Danes smo jedli vse obroke zunaj, na lesenih klopeh, v objemu narave. Po zajtrku smo iz mesa goveje juhe naredili okusno solato, kateri smo dodali še jajca in popečeno papriko.

Obiskali smo Šolo za bistre buče, kjer se odvija pouk iz 60. let prejšnjega stoletja, v tipični leseni belokranjski hiši. Pri pouku smo zelo uživali in se tudi nasmejali. Izvedeli smo, da je dobila Bela krajina ime po brezah, ki so bele. Tovariš učitelj nam je pojasnil, da so breze, ko ozelenijo, še vedno bele 😊. Katja je narisala belokranjsko pogačo. Naučili smo se , da ima sedem vzdolžnih in sedem prečnih črt, premazana je z jajcem, posuta pa s kumino in soljo. Ob koncu pouka je vsak prejel svoje spričevalo, katerega je bil res vesel.

Iz šole smo se povzpeli na Krašnji vrh, kjer stoji 17 metrov visok razgledni stolp. Stolp nudi čudovit pogled na celotno Belo krajino.

Nocojšnja večerja je bila, kot vedno, odlična. Zvonka je pravi chef, ki od nas dobi vse možne Michelinove zvezdice. In vedno nas »pocrklja« tudi s sladico, danes s sočnim štrudljem.

Leave A Comment