Po včerajšnji vrnitvi prve skupine, smo se danes odpravili tudi mi, druga skupina uporabnikov IVO. Iz Gorenjske smo jo mahnili preko Suhe krajine v Belo. Na našo Kolpo, seveda. Naš prvi postanek je bil na Muljavi, kjer smo izvedeli, da je Josip Jurčič napisal prvi slovenski roman in skupno 51 knjig. Precej njegovih del je nastalo v čebelnjaku, kjer je našel mir za pisanje. Dobro smo si zapomnili njegovo misel »Človek je na svetu zato, da sebe in druge srečne stori.« Njegova domačija je prelepa in če vas zanese pot tja, si jo le oglejte!

Naslednji postanek je bil v Žužemberku, ki ga krasi prelepa narava in grad v vsej svoji veličini. V grajski pevski sobi smo zapeli pesem Tri planike. Pod gradom teče biserno čista Krka, polna rib. V njej smo si namočili noge. Nekateri so menili, da je hladna, drugi, da je topla 😊.

Do brunarice smo se peljali mimo Gač in naših slavnih medvedov. Tam sta nas prisrčno sprejela prijazna lastnika Zvonka in Jože z belokranjsko pogačo, katero je v obliki sončnice za nas spekla Zvonka. Za več pa trenutno nimamo časa, ker pojemo 😊.

Leave A Comment