Končno smo dočakali dan odhoda na izlet, ki smo si ga zamislili že lansko leto, ob prejemu donacije Skupine Ržišnik Perc in prejeto darilo namenili za to lepo doživetje.
Uporabniki so destinacijo izleta izbrali sami. Načrtovali smo ga kar nekaj časa in se ga res veselili ter težko čakali na začetek junija.
Dobro razpoloženi smo prispeli v Portorož, v Kavarno Cacao, ki jo po odličnem sladoledu poznamo s časov, ko smo letovali v Ankaranu. Tudi tokrat smo uživali v pestrih okusih.
Ker smo se v kavarni zadržali slabo uro ob čakanju na barko ter uživanju ob kavi in sladoledu, nas je s stojnice s sadjem z imenom Ananas, opazil prijazni prodajalec. Pristopil je k nam in nam podaril dva zabojčka sladkih in hrustljavih češenj. Še eno darilo!!!

Pomol, kjer smo se vkrcali na barko, s katero smo odpluli v Piran, je bil čisto blizu. Pričakal nas je kapitan Andrea, ki je za našega Matjaža pripravil PRESENEČENJE, o katerem Matjaž ni vedel nič. Najprej mu je kapitan čestital za rojstni dan, potem pa Matjaža pospremil v kabino ter ga postavil za krmilo kot kapitana, da je lahko vozil barko. Matjaž je bil vidno ganjen, vsi mornarji pa smo bili navdušeni nad krmarjem Matjažem. Pogostil pa nas je tudi z domačo pehtranovo potico. Ogled rib v Akvariju Piran. Iz Pirana smo se še enkrat peljali z barko nazaj v Portorož, kjer nas je počakal avtobus in odpeljal v Postojno na kosilo. Obedovali smo v Gostilni Ob kaminu. Hrana, ki smo jo po svojih željah naročili vnaprej, je bila zelo okusna. Najbolj so bili navdušeni tisti, ki so naročili kalamare.
Preživeli smo res lep sončen dan na lepi slovenski obali.
Podarjene češnje smo prinesli domov in se z njimi posladkali v enoti. En zabojček smo preko Jerneja, ki je bil naš šofer, v zahvalo za sodelovanje, poslali v tržiško enoto.

Zahvaljujemo se skupini Ržišnik Perc za prejeto donacijo.

Vtisi uporabnikov:
MATJAŽ Š., ki je svoj rojstni dan doživel zelooo drugače, je strnil svoje vtise:
»Super. Enkratno. Bil sem kapitan barke. Tega rojstnega dne, ne bom nikoli pozabil.«
V Piranu smo si ogledali bogat podvodni svet v Akvariju. O našem navdušenju nad morskimi bitji pričajo fotografije. Za spomin smo pokupili skoraj vso zalogo školjkic v Akvariju 😊.
MOJCA: »Tavelike ribe so bile zanimive v akvariju.«
TILEN: »Akvarij mi je všeč, ribe in raki. Kupil sem spominček.«
ALEŠ: »Všeč so mi bile ribe v akvariju. Tavelike. Všeč mi je bili, da smo šli na kavico, da smo dobro jedli in da smo bili na barki.«
MATJAŽ Ž.: »Meni je bilo všeč na ladjici in da smo šli pogledat Akvarij. Da smo šli na kavico in na koncu na kosilo.«
LUKA: »Všeč mi je bil izlet. Videl sem ribice, kako plavajo. Peljal sem se z ladjico. Kosilo je bilo dobro. Jedel sem sladico. Veliko smo se slikali. Matjaž je imel rojstni dan in na barki je bila vesela muzika. Izbral sem si školjko za spomin. In sam plačal.«
»Lea a ti je bilo všeč na izletu?«
LEA: »Ja, full!!!«
V Piranu je bilu nekaj prizorov, ki jih drugi sploh nismo opazili. Nanje je v svoji izjavi opozoril GREGOR: »Na pomolu sem videl potapljače. Bili so oblečeni v potapljaška oblačila.«
»Kaj je bilo tebi všeč na izletu?«
ŠPELA: »Vse!!!«
ANDREJ: »Imel sem se fino. Ladjica mi je bila všeč.«
MIRAN: »Na pomolu smo čakali ladjico. Meni je bilo všeč se peljat z ladjico in ker sem gledal ribe in školjke. Videl sem svetilnik.«
MARTINA: »Vse mi je bilo všeč. Malo sem se posončila na klopci in uživala.«
TONE: »Rad imam slovensko obalo.«