V sredo smo priredili kviz. Dve skupini, modri in rdeči, sta se pomerili v znanju iz sveta športa, zabave, znanih osebnosti… Skupina, ki je prva z udarcem pokrovk naznanila, da pozna odgovor, je imela prednost in prva podala odgovor. Bilo je veliko navijanja, zabave in smeha.

Prihodnji dan nas je ponovno razveselil z lepim vremenom. Kot nalašč za tekmo v teku na smučeh. Za organizacijo tekme so odlično poskrbeli člani TSK Triglav Kranj. Kot na pravi tekmi: start, cilj, startne številke, merjenje časa.

Srečali smo se z najuspešnejšo slovensko smučarsko tekačico Petro Majdič, ki je naše uporabnike prijazno pozdravila in poklepetala z njimi.

Tekmovali pa niso le uporabniki. V teku na smučeh so se pomerili tudi Renata, Barbara, Jernej in Jan.

Slogan Specialne olimpijade se glasi »Pustite mi zmagati, če pa že ne morem zmagati, naj bom vsaj pogumen v svojem poskusu.« Mi smo bili prav vsi pogumni v svojem poskusu, zatorej tudi vsi zmagovalci. Po končani tekmi je sledila podelitev priznanj vsem tekečem. Priznanja sta podeljevala predsednik TSK Triglav Kranj Viktor Vauhnik in direktorica VDC Kranj Mirjana Česen, pa tudi članici kluba olimpijka Vesna Fabjan in državna reprezentantka Barbara Jezeršek.

Toliko snega kar kliče po izdelavi snežakov. Pridne roke, malo domišljije in ustvarjalnosti in nastali so….kar poglejte si, naj slike povedo.

Ko se je dan prevešal v noč, smo z baklami obiskali naše snežake, ki so potem celo noč osvetljevali tekaško progo.

Jožkov rojstni dan smo na zadnji večer proslavili še s torto, ki jo je na Pokljuko prinesla direktorica VDC. Pri razrezu so imeli čast sodelovati tudi vsi tisti, ki so se zimovanja udeležili prvič: Vladka, Žana, Sonja, ter Tomaž in Jernej.

Plesni večer nam je Jan popestril s harmoniko.

Dnevi ob pestrem dogajanju, lepem vremenu in dobri družbi hitro minejo. Posebna zahvala gre Tekaškemu smučarskemu klubu Triglav Kranj za izvedbo tekov na smučeh in organizacijo tekme. Iskrena hvala vsem, ki ste s svojim doprinosom polepšali dneve našim uporabnikom. Upamo, da se prihodnje leto zopet srečamo  v tem čudovitem okolju  pod julijskimi vršaci.

Leave A Comment