Z rahlo zamudo predstavljamo kulturni dan, ki smo ga imeli v enoti Šenčur.
Dan pred praznikom kulture vsako leto namenimo odkrivanju življenja dr. Franceta Prešerna. Tokrat smo se pozanimali o ljubezenskem življenju našega velikega pesnika. Vsi smo poznali Primičevo Julijo, vendar smo izvedeli, da to ni bila edina pesnikova ljubezen v življenju. Na spletnih straneh smo poiskali marsikaj zanimivega o njem, prebrali pa smo tudi nekaj iskrivih pesmic, ki jih je pesnik namenim ženskam. Bile so nam zabavne.
Ker pa kultura ni samo poezija Franceta Prešerna, smo se na današnji dan zahvalili dvema uporabnikoma, ki v naši enoti na lep in kulturen način skrbita za medsebojne odnose. Gregor in Matjaž sta bila pohval zelo vesela.
Ta dan pa smo uporabnikom razdelili tudi Iskrice, glasilo uporabnikov VDC Kranj. Vsi so jih že željno pričakovali.

V nadaljevanju je sledilo zanimivo potopisno predavanje, kjer so se nam pridružili tudi uporabniki iz škofjeloške enote. V poslovni stavbi si delimo uporabo prostorov z različnimi strankami. Med njimi je tudi podjetje Geobi, katerega lastnik je gospod Samo Košnik.
Njegov velik hobi, ali pa kar ljubezen, je tudi Afrika. Ker je Samo zelo odprt človek, je kar sam prišel do nas s ponudbo, da nam predstavi svoje popotovanje. Z veseljem smo se dogovorili za srečanje in si rekli, da lahko tudi na ta način obeležimo naš kulturni dan. Tako smo ta dan zaključili z zanimivim, zabavnim in poučnim predavanjem.
Spoznavali smo Gvinejo in Samove zgodbe in prigode afriškega popotovanja. Uporabnikom so se najbolj vtisnile v spomin slike in besede o njihovih avtomobilih, avtobusih, tržnicah, fotografije lepih malih črnik otrok, navdušeni pa so bili tudi nad ženskami, ki so v svojih barvastih oblačilih in z zanimivimi frizurami vsekakor pritegnile našo pozornost. Pomembno pa se nam je zdelo, kar nam je povedal Samo; da tam živijo sicer revno, si pa zelo pomagajo med seboj.
Imeli smo zanimiv dan. Kultura nas spremlja povsod in lepo je bilo, da smo si vzeli čas za to.

Leave A Comment