V počastitev Prešernovega ustvarjanja in naše kulture smo ob bližajočem slovenskem kulturnem prazniku izdali že osme Iskrice, naše glasilo, ki s kratkimi prispevki, zgodbami in risbami predstavlja naše uporabnike in njihove misli, utrinke ter doživetja iz Varstveno delovnega centra. Ob prebiranju glasila smo podoživljali pretekle trenutke, nekateri uporabniki so sami prebrali svoje prispevke.

Manjša skupina uporabnikov pa je obiskala Prešernov gaj in Prešernov spominski muzej.
V bivalni enoti smo se odločili, da si polepšamo kulturni praznik z obiskom kranjskega Prešernovega semnja. Bili smo zelo zadovoljni in veseli, saj smo se slikali s predsednikom države Borutom Pahorjem. V Kranju smo si privoščili še kavico, nato pa smo se vrnili v bivalno enoto.

Uporabnica Saša je zapisala:
Danes smo šli z Andrejo in Mirjano v Kranj na Prešernov smenj. Srečala sem veliko prijateljev. Gospod vinar je pokazal, kako se polni vino v steklenice. Jaz sem na starem tiskarskem stroju odtisnila Prešernovo Zdravljico. Med ogledom stojnic smo srečali gospoda Boruta Pahorja, ki nas je lepo pozdravil, dovolil nam je, da smo se z njim fotografirali. Z njim sta bila tudi Primičeva Julija in dr. France Prešeren. Na tem semnju smo videli utrip mesta v 19. stoletju. Zelo zadovoljni smo se odpravili proti domu.

 

Leave A Comment