V decembru smo pridno izpolnjevali naročila za naše kooperante, naredili smo tudi veliko lastnih izdelkov. Zadnji mesec v letu pa je bil obarvan tudi praznično in poln različnih  aktivnosti.

Decembrsko dogajanje je bilo tržiški enoti pestro. Obiskali so nas igralci Mladinskega gledališča Tržič in KD Kruh Križe in nam zaigrali lutkovno predstavo Kaj mora sova opraviti jeseni. Na ogled predstave smo povabili tudi sodelavce iz enote Škofja Loka.

Mladinski center Tržič nas je povabil na dobrodelni koncert, ki ga priredijo vsako leto pred prazniki z namenom, da bi zbrali sredstva za obdarovanje otrok, ki so socialno ogroženi. Naslov koncerta se je glasil Mladi za mlade, med drugimi pa so nastopili Eva Moškon in mladi tržiški raperji T.M.S Crew. Ob tej priliki smo v preddverju Kulturnega doma Tržič postavili tudi stojnico in predstavili naše izdelke.
Kot vsako leto, nas je tudi tokrat s svojim obiskom počastil tržiški župan, mag. Borut Sajovic s svojo soprogo Janjo, ter predsednica Društva invalidov Tržič. Pripravili smo kratek program: zaplesali smo točko Rock’n’roll, ki jo vadimo pod mentorstvom Jureta Markiča iz Plesnega kluba Tržič ter zapeli nekaj božičnih pesmi. Sledil je klepet z županom ter njegovo ženo ter sladkanje z dobrotami, ki so nastale pri gospodinjski dejavnosti za to priložnost.

Zadnji delavni petek pred prazniki smo se dopoldne razveselili obiska staršev ter naših zunanjih sodelavcev,  ki že kar tradicionalno pridejo k nam, da si voščimo in skupaj preživimo nekaj časa ob čaju in klepetu. Tudi zanje smo zapeli in zaplesali. Popoldne pa se nas je nekaj zbralo v Tržiču, kjer smo se potegovali za nagrado najlepše okrašenega novoletnega drevesca. Z našo prostovoljko, gospo Joži Papler, smo pripravili okraske – bele cofe in z njimi okrasili jelko. Poimenovali smo jih kar puhaste kepice topline in žirija nam je namenila tretje mesto.
V soboto dopoldne pa smo se udeležili še božičnega sejma in na stojnici prodajali naše glinene izdelke ter voščilnice ter bili tako deležni še božičnega sejemskega utripa.

V enoti Škofja Loka smo zadnji skupni decembrski dan v letu 2012 preživeli z gospo Mirjano Debelak, ki sicer izvaja z našimi uporabniki delavnico z naslovom »Tudi meni je vredno prisluhniti«. Skupaj smo igrali tombolo. Glavni dobitek – rogove jelenčka Rudolfa, je zadel Tilen.
Za pester novoletni program so poskrbeli uporabniki. S plesno in žonglersko točko sta navdušila  Elvis in Tilen, pevski zborček pa je ob spremljavi kitare zapel nekaj lepih melodij. Skupaj smo se poslovili od Marjana, ki je bil to leto pri nas zaposlen preko programa javnih del. Petra je napisala in prebrala  poslovilno pismo namenjeno njemu. Po malici nas je obiskal Dedek Mraz in obdaroval uporabnike. Tudi pri nas smo se poslovili nekoliko prej in si ob tem izrekli lepe želje ob prihajajočem novem letu.

Zadnji dan v letu v kranjski enoti so se s svojimi znanji predstavljali uporabniki sami. Aleš, Boštjan in Tanja na električne klaviature, Robi nam je odrecitiral eno izmed svojih pesmi, Luka nam je zapel, Eva pa odplesala. Sledil je še skupni ples, še prehitro pa je prišel čas, ko smo se poslovili in si voščili lepe praznike in vse dobro v prihajajočem letu.
Srečno 2013!

Dan poprej nas je obiskala pevka Eva Moškon in skupaj smo zapeli nekaj pesmi. Uporabniki so bili navdušeni.

V lepem, idiličnem okolju, v Gorajtah pri Škofji Loki, je gozdiček, v katerem se v prednovoletnih dnevih dogaja nekaj čisto posebnega. V gozdičku se pojavi čarobna Pravljična dežela in v njej oživijo pravljični junaki.
Priklicali smo Dedka Mraza in skupaj  prehodili pot skozi deželo, na koncu pa nam je, ker smo bili pridni, razdelil darila.

Ansambel Petka je narodno-zabavni ansambel petih mladih fantov. Stane Žekar, ki pri njih igra harmoniko, bobne in poje, je s svojo pozitivno energijo razveseljeval tudi uporabnike VDC Kranja. Z vseh enot smo se zbrali v Škofji Loki in pomagali Stanetu pri petju in plesu.

V svoje prostore v občinsko hišo nas je povabil župan občine Škofja Loka, magister Miha Ješe. Povabila smo bili  zelo veseli, saj smo se v njegovi družbi ob različnih priložnostih vedno dobro počutili in bili ponosni ob izkazovanju njegove pozornosti.
Razkazal nam je občinsko hišo in nas odpeljal v poročno dvorano, kjer nas je seznanil  z nalogami, odgovornostmi in obveznosti te pomembne funkcije. Povedal je, kaj se pomembnega v občini dogaja in kateri so prednostni projekti na območju občine Škofja Loka v prihodnjem letu.
Župan nam bo obisk v Varstveno delovnem centru v enoti Škofja Loka vrnil prihodnje leto v januarju, ko bo več priložnosti za daljši klepet.
Ob slovesu smo gospodu županu podarili naš izdelek in mu ob prihajajočem letu zaželeli veliko zdravja, sreče, uspehov na osebnem in poslovnem področju ter se mu zahvalili, ker je vedno izkazoval tako velik čut za potrebe občanov in varstveno delovnega centra.

V prostorih Varstveno delovnega centra v Kranju pa nas je s svojo navzočnostjo počastil župan Mestne občine Kranj, gospod Mohor Bogataj v družbi soproge Branke. V prijetnem in sproščenem prednovoletnem vzdušju smo skupaj zapeli nekaj pesmi in mu skozi sliko in besedo predstavili nadstandardne vsebine za dvig kvalitete življenja naših uporabnikov, ki jih sofinancira Mestna občina Kranj.
V nadaljevanju je gospod župan odgovarjal na vprašanja naših uporabnikov, poslušal njihova mnenja in predloge. Direktorica VDC Mirjana Česen se mu je zahvalila za dobro sodelovanje z željo pa nadaljnji krepitvi naših stikov.

Že dalj časa sodelujemo z društvom za terapijo s pomočjo psov, to so Tačke pomagačke. V decembru so nas večkrat obiskali in mam pokazali, kaj vse znajo. Hvala vam.

Konec novembra nam je s svojim plesom dan popestrila trebušna plesalka Urša.

Leave A Comment