“Zgodba Ane Bulat diši po cimetu in timijanu. Prijazno dekle z recepcije doma za ostarele v Škofji Loki je pred šestimi leti začelo upati, da bi nekoč pekla, kuhala, fotografirala, pisala – samo o hrani. V teh ciničnih časih je neverjetno prijetno spoznati nekoga, ki je poln sanj.
V vsakem človeku se skriva nadarjenost za vsaj eno stvar, in kaj lepšega, kot če odkriješ, da je to področje hrane. Je namreč čarovniški kotel spominov, vonjav, podob, okusov, sokov, drobtinic ter sedanjosti in preteklosti, sanjarjenja in veščine.
To je zgodba mladenke, ki je odkrila, da jo zanima prav to: pripovedovanje o hrani. To počne v kuhinji, na blogu, za fotoaparatom in pred trgovino z gospodinjskimi pripomočki, še eno, mimo katere ne bo šla, ne da bi kupila kako malenkost.
Ana Bulat je ena najbolj nadarjenih ljubiteljskih kuharskih stilistk in fotografinj, kar jih je pri nas. Njene fotografije bi bile mirno lahko objavljene v katerikoli tuji ugledni kuharski reviji.” (Cunder Reščič, 2012)
Ana je v svojem blogu Cinnamon and Thyme predstavila tudi glinen krožnik, ki so ga izdelali naši uporabniki in ga s tem predstavila širši javnosti.  Krožnik je kot darilo v nagradni igri ponudila svojim bralcem.

 

Leave A Comment