National Geographic Society (NSG) bo v kratkem praznoval 125. rojstni dan. Vodilo delovanja društva je bilo sprva poglabljanje in širjenje znanja geografije. Danes je NSG ena največjih neprofitnih znanstvenih in izobraževalnih organizacij na svetu. Svoj moto so v zadnjem času dopolnili s poslanstvom spodbujati ljudi k skrbi za naš planet.
National Geographic že od nekdaj slovi po vrhunskih fotografijah. Razstava, ki smo jo obiskali v Ljubljani, v parku Tivoli, ne ponuja le svet v barvah, temveč nam s svojimi fotografijami posreduje zgodbe in sporočilo: »Spoznavajmo lepote sveta tudi za to, da bomo zanj bolje skrbeli in z njim odgovorneje ravnali.«

Nekaj fotk z razstave.

Po ogledu razstave smo se sprehodili skozi park. Navdahnjeni od fotografij in lepot narave, smo ji prisluhnili, jo začutili in obstali. Tudi narava nas je sprejela. Približale so se nam radovedne veverice, se nas za hip dotaknile, nato pa zbežale nazaj v svoj varni svet, v zavetje košatih smrek. Ti podarjeni čarobni trenutki so nas popolnoma prevzeli.

Leave A Comment