S skupino sedmih uporabnikov smo si v Ljubljani ogledali Botanični vrt. Na prenovljenem nabrežju Ljubljanice, imenovanem Špica, smo najprej imeli malico. Bili smo presenečeni nad izredno lepo urejenem prostoru za počitek in igro. Na reki je bilo veliko ladij, ki vozijo turiste po Ljubljanici. Naredili smo nekaj fotografij, nekateri uporabniki so se tudi poskusili na igralih.

Sprehodili smo se do konca promenade in preko novega mosta čez Grubarjev prekop prišli do Botaničnega vrta. Bil je zelo vroč dan in senca visokih dreves nam je prišla zelo prav. Med sprehodom smo spoznavali različna drevesa in rastlinje, Najstarejši in tudi največji del vrta se imenuje Arboretum. Tam rastejo zelo stara drevesa, najstarejša naj bi bila lipa, katero naj bi zasadil guverner Ilirskih provinc, maršal Marmont, leta 1810. Za celoten vrt zelo vzorno skrbijo učenci Biotehnične fakultete.
Rahlo utrujeni od prehojene poti in vročine, smo se odločili zapeljati še na Ljubljanski grad. Tam smo si po panoramskem ogledu mesta  privoščili počitek v zavetju sence javorja. Čas je hitro minil in morali smo se odpraviti nazaj proti Kranju.

Leave A Comment