Čisto malo je potrebno, da otrokom privabimo nasmeh na obraz. Tudi VDC Kranj se je potrudil in otrokom iz socialno ogroženih družin omogočili nekaj nepozabnih in lepih trenutkov z našimi uporabniki.
Zavarovalnica Triglav  je v sodelovanju s Centrom Pokljuka, Društvom prijateljev mladine Moste-Polje, Nedeljskim dnevnikom, Radiom Center in Triglavskim narodnim parkom organizirala poletno letovanje socialno ogroženih otrok v Športnem centru Triglav Pokljuka – Otroci Triglava v srcu narave. Letovanja so se udeležili otroci iz Krškega, Metlike, Novega mesta, Kopra, Nove Gorice, Ajdovščine, Lenarta, Celja, Šentjurja,  Zagorja in ostalih krajev.
Skupaj z vzgojitelji so spoznavali spoznavali lepote Triglavskega narodnega parka. V okviru delavnic, ki so potekale vsak dan, pa so razvijali svoj športni, ekološki in kreativni potencial ter se družili in zabavali.

VDC Kranj je pripravil štiri delavnice ustvarjanja z glino, na katerih je vsak izmed udeležencev preizkusil svoje ustvarjalne sposobnosti. Pod spretnimi prsti so nastajali lepi in zanimivi izdelki, katere so na koncu letovanja dobili za spomin. Nekaj izdelkov pa bomo podarili Zavarovalnici Triglav, ki je letovanje omogočila.

Imeli smo čast, da nas je obiskal predsednik Danilo Turk, ki nas je vse skupaj lepo pozdravil in z nami preživel nekaj trenutkov ter si ogledal našo delavnico in izdelke, ki smo jih naredili. Recept za ognjičevo kremo nam je zaupala teta Pehta, Bedanec pa nas je razveselil s svojimi šalami.

Naši uporabniki so s spremljevalci preživeli nekaj čudovitih dni v druženju z otroki, ki nam bodo vsem še dolgo ostale v lepem spominu.

 

Leave A Comment