Uporabniki tržiške enote so se pod mentorstvom naše prostovoljke, gospe Marije Teran, dolgo učili in vadili igrico, ki govori o izmišljenem dogodku, ko nekega dne kuharju ni uspelo pripraviti malice in so zanjo morali uporabniki poskrbeti sami. In spomnili so se na repo, ki raste na našem vrtu. Zgodba sicer temelji na ljudski pripovedki Velika repa, a jo je gospa Marija priredila tako, da v njej nastopijo in imajo vlogo vsi uporabniki.
Besedilo je popestreno tudi s kratkimi pesmicami, pripomočke za igro pa nam je pomagal izdelati slikar, gospod Vinko Hlebš.

Prvič smo z igrico nastopili v Osnovni šoli Bistrica. Zaigrali smo jo učencem 4., 5. in 6. razredov, ki naše uporabnike že poznajo, saj so z njimi sodelovali pri računalniškem krožku.
Uporabniki so igrico odigrali zelo dobro, učenci pa so zanjo pokazali veliko zanimanje in jih nagradili z bučnim aplavzom.

Zahvalili smo se gospe Mariji za mentorstvo pri igrici ter pomočnici ravnatelja, gospe Mirjani Kravcar, za lep sprejem in sodelovanje skozi vsa leta. Gospa Kravcarjeva je potrdila naše misli, kako pomembno in dobro je, da sodelujemo. Skozi skupne aktivnosti se spoznavamo, skozi to raste razumevanje za drugačnost, postanemo si naklonjeni in skozi življenje gremo bogatejši.

 

Leave A Comment