V enoti Šenčur nadaljujemo z odkrivanjem, kaj vse lahko storimo zase. Tako smo se dogovorili za obisk frizerke, ki nam je predstavila, kako negujemo lase.
Tjaša nas je obiskala zjutraj, pri  jutranji kavi, ki smo jo skupaj spili. Njena mladostna radovednost in znanje sta pritegnil uporabnike. Spoznali smo, kako lahko skrbimo za lase, da jih dolgo obdržimo lepe, zdrave in sijoče, kako hrana vpliva na rast las, katere naravne pripomočke so včasih uporabljali, kakšen vpliv ima osnovna barva las za izbor barve za lase, zakaj uporabljamo voske…skratka veliko, veliko zanimivosti. Poleg predstavitve nam je pripravila tudi nekaj teorije, ki jo bomo večkrat lahko koristno uporabili.

Srečanje nam je minilo hitro in hvaležni smo bili ga. Silvi Špruk, lastnici salona S Stil in frizerki Tjaši, da sta nam predstavili svoje delo.

To pa so komentarji zadovoljnih uporabnikov, ki so z velikim zanimanjem spremljali predstavitev frizerke Tjaše.

Matjaž: Pokazala je, kako se uredi  frizuro. Na začetku je imela predavanje o laseh, kako odpadajo lase pomladi in zrastejo novi. Pokazala je knjige s princeskami. Barvala je lase – Marjani kito, Joži malo. Se je dalo oprati. Smo dobili še šampone.
Grega: Je bilo fletno. Slikali smo se na koncu. Povedala je kako se perejo lase, 2 sekunde moraš imeti na rokah šampon, da se ogreje. Potem ga daš na lase, potem opereš lase, voda mora biti mlačna, nato obrišemo in je.
Joži: Dobro. Šampon. Lase. Umiješ. Sušiš.
Marjana: Mi je pobarvala lase z zeleno, kitko. Mami je bila vesela, jaz tudi.
Martina: Je bilo lepo, ko nas je obiskala.. Ime ji je Tjaša. Veliko nam je povedala zanimivega. Povedala je, da imajo solata, pomarančni sok in drugo… veliko železa, kar je pomembno za lase. Pokazala nam je masko za lase in druge pripomočke.
Andreja: Bilo je dobro, s seboj je imela lake za lase.
Mojca: Všeč mi je bilo, ker je frizerka tistemu , ki je hotel, naredila pramena. Meni je naredila oranžen pramen.
Aleš: Razkazala nam je frizerske pripomočke – škarje, glavnik, brisačo za zaščito, ogrinjalo. Dala nam je tudi šampone za lase oprat.

 

Leave A Comment