Ob mednarodnem letu staranja in medgeneracijske inkluzije so se v Šenčurju odvijale zanimive igre. Gospa Dragica Markun, vodja otroške folklorne skupine Vrtavke, nas je povabila k sodelovanju na kmečkih igrah, ki so jih povezali z naslovom »Luštno bo, kot je včasih blo«. Sodelovalo je kar nekaj skupin, otroška folklorna skupina Vrtavke, Društvo prijateljev mladine, Folklorna skupina Šenčur, AMD društvo, upokojenci iz Šenčurja ter VDC Kranj, enota Šenčur, starši otrok, ki plešejo pri folklori, Jurjevi godci, špevtarji iz Srednje vasi, Mladi Gorenjci, pa še kakšna bi se našla. Na kmetiji Bolčar so  prijazno odprli svoje dvorišče, poskrbeli za dobre prigrizke, skratka bilo je res luštno.

Vsi sodelujoči smo oblekli oblačila, ki so jih nosili naši stari starši. Ob gledanju iger smo se z nasmehom, veseljem, pa tudi nostalgijo spominjali, kako zabavne igre so poznali včasih. Pripomočke so si našli kar med vsakodnevnim opravljanjem dela in jih izvirno uporabili zato, da so si popestrili vsakdanjik.

Da igre niso bile samo igre, je poskrbela tudi komisija, ki je budno spremljala tekmovalce in skrbela, da so se upoštevala pravila. Nedeljsko popoldne je tako minilo, kot bi mignil. Zadovoljni in veseli, da smo lahko sodelovali na še eni skupni prireditvi v Šenčurju, se zahvaljujemo gospe Dragici Markun, da nas je povabila k sodelovanju. Čestitamo ji za vso dobro voljo, pripravljenost in trud, ki jih nosi s seboj v eni veliki »cajni«  in tako radostno deli med vse nas.

 

Leave A Comment