V enoti Šenčur izvajamo aktivnost Spoznavanje EU. Občasno se nam prikrade ideja, da bi spoznali še kakšno državo izven Evrope. Martinina starša sta obiskala Malezijo in tako smo spoznavali tudi to zanimivo azijsko državo.
Gospa Skubičeva je bila zelo prijazna in se je spomnila na nas, ko so imeli doma sicer osebni obisk, ki ga je izkoristila za to, da nam je predstavila azijskega koordinatorja za ENO, gospoda Kalaimani Supramaniama.

Gospod Kalaimani je zelo radoveden človek, ki je obiskal že več kot 30 držav, kjer sodeluje v okviru projekta ENO. Trenutno je prednostna naloga te organizacije zasaditev 100 milijonov dreves do leta 2017, po vsem svetu. Nam je prinesel sadiko španskega bezga, ki je zaenkrat še v lončku. Našli pa bomo prostor, da bomo to nežno sadiko, posadili in omogočili, da zraste v dišeč grm. Več o ENO.
Srečanje z gospodom Kalaimanijem je bilo zanimivo, jezik ki ga govorijo Malezijci, je res nekaj posebnega. Sam pa je bil navdušen nad našim programom, izdelki in načinom dela, predvsem so ga navdušile naše poslikave na steklo in voščilnice.

Gospodu Kalaimaniju smo bili hvaležni za darila, ki nam jih je prinesel in čas, ki je bil namenjen obisku, se je krepko podaljšal. Zahvalili pa smo se tudi gospe Skubičevi, ker nam je dala možnost, da smo spoznali zanimivega človeka iz tako oddaljenega dela sveta.

 

Leave A Comment