Center za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa Radovljica je v mesecu maju organiziral Teden zdravja, na katerem so predstavili celostno obravnavo uporabnikov v skrbi za razvijanje in ohranjanje življenjskih aktivnosti. Predstavitve so bile namenjene vsem, ki so želeli bolje spoznati njihov Center  in vsem tistim, ki se na delovnem mestu srečujemo  s podobnim delom.
V zelo pestrem programu, ki so ga v tem tednu ponujali,  smo izbrali Dan s konjem in se s skupinico uporabnikov napotili v Radovljico. V kreativnih delavnicah so se naši uporabniki navajali bližine konja; krtačenje, božanje in hranjenje konja je bil njihov prvi stik. Predstavili so nam tudi vse pripomočke za jahanje.

Pod strokovnim vodstvom  fizioterapevtov – hipoterapevtov in specialnih pedagogov pa so nam predstavili terapevtsko jahanje. Terapevtsko jahanje je prijetno doživetje, v katerem se ustvarja odnos med človekom in konjem. Pozitivno vpliva na gibalne in psihosocialne funkcije in je usmerjeno na razvoj potencialov, socialnosti in humanega odnosa.

Lep dan smo preživeli, se zabavali, pa tudi marsikaj novega naučili.

Leave A Comment