Gospa Mirjana Debeljak, profesorica slovenščine in umetnostne zgodovine, mentorica študijskih krožkov, vodja številnih delavnic s področja retorike, komunikacije, kreativnega pisanja, javnega nastopanja ter umetnostne zgodovine, je od januarja do maja preko Ljudske univerze Škofja Loka v prostorih Varstveno delavnega centra Kranj, enote Škofja Loka, izvajala za naše uporabnike izobraževalni program z naslovom »Tudi meni je vredno prisluhniti«. Program sta sofinancirala evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za šolstvo in šport. Cilji tega programa so: izboljšati komunikacijo in prenos informacij med udeleženci in okoljem, izboljšati pismenost, ki omogoča pridobivanje informacij iz različnih virov in s tem učenje ter usposobiti udeležence za jasno izražanje potreb.
Vključenih je bilo dvanajst udeležencev naše enote in vsi so z veseljem prihajali na delavnice. Ob koncu so udeleženci prejeli Potrdilo o obisku petdeset urnega neformalnega izobraževalnega programa.
V zahvalo in spomin smo gospe Debeljakovi podarili naš izdelek iz gline.

Kako so izobraževalni program doživeli udeleženci, je v svojem sestavku izrazil uporabnik Simon.
“Dne 25.5.2012 smo imeli zadnjo komunikacijsko delavnico z naslovom Tudi meni je vredno prisluhniti z gospo Mirjano Debeljak. Vsa predavanja smo delali. Naj naštejem:

barvali smo velikonočne zajčke, govorili o prijateljih, o dnevu žena, o slovenskih pregovorih, se smejali, barvali klovne, brali ljudske pregovore. Pogovarjali smo se o kurentih, o vrednotah, o krofih in jih tudi barvali, pogovarjali smo se o čebelah in reševali uganke. Ko smo na današnji dan dobili potrdila, je bila na njih navedena vsebina izobraževalnega programa. Potrdil smo bili zelo veseli. Hvala vsem, ki so to omogočili.”
Simon Žandar

 

Leave A Comment