V škofjeloški enoti smo odšli na ogled podjetja Prijon d.o.o., ki je eno največjih in najboljših proizvajalcev vrhunskih kajakov in kanujev na svetu. Podjetje nosi ime po legendi slovenskega kajakaštva Antonu Prijonu (svetovni kajakaški prvak leta 1959), mi vsi pa trenutno ta šport najbolj povezujemo s Petrom Kauzerjem, ki nas že kar nekaj časa razveseljuje z odličnimi rezultati v tej disciplini.

V Baški grapi, kjer se nahaja eden izmed proizvodnih obratov (sedež podjetja je v Nemčiji), nas je prijazno sprejel g. Gorazd in nas popeljal skozi njihovo proizvodnjo. Pokazal nam je, kako iz karbonskih in steklenih vlaken izdelujejo vesla, kako ta vesla potem sestavljajo in kako sestavljajo kajake.

Na koncu so nas še lepo postregli s pecivom, sokom in kavico, za spomin so nam dali pravo kajakaško veslo mi pa smo jim v zahvalo podarili en naš izdelek. Imeli smo se zelo lepo, nad predstavitvijo smo bili navdušeni, zaposlenim, predvsem g. Gorazdu pa se še enkrat lepo zahvaljujemo za lepo dopoldne, ki smo ga preživeli na Primorskem.
Na poti nazaj smo se ustavili še v Podbrdu, kjer smo si ogledali mizarsko delavnico, mizarja Simona. Tu smo na toplem spomladanskem soncu še pomalicali, nato pa smo se polni lepih vtisov podali preko Petrovega Brda nazaj na Gorenjsko.

 

Leave A Comment