Uporabniki naše enote so v okviru letošnje teme aktivnega staranja in medgeneracijskega sodelovanja predlagali tudi ogled kozmetičnega salona v neposredni bližini enote. Zanimalo nas je, kako lahko skrbimo zase, za boljše počutje, kako je potrebno negovati obraz, kožo, nohte,… da ostanejo čim dlje zdravi in seveda tudi lepi. Gospa Danijela nas je prijazno sprejela in nam pripravila predstavitev, pri tem sta ji pomagali naši prostovoljki Andreja in Mojca.

Matjaž: Obiskali smo kozmetični salon Danijela. In je bilo zelo lepo in enkratno za uživat. Zanimiva mi je bila gospa Danijela, ker je tako mlada, prisrčna in prijazna.
Mojca: Roke sem položila na blazino. Očistila mi je kožico na nohtih in oblikovala nohte. Nič me ni bolelo, bilo je prijetno. Nato me je namazala s prozornim lakom. Kozmetičarka mi je pokazala nekaj lepih barvastih lakov. Izbrala sem roza lak, ki se je hitro sušil. Namazala me je dvakrat. Ko sem imela nalakirane in suhe nohte, mi je namazala kožico ob nohtih še z dišečim oljem. Zelo sem zadovoljna, da imam zdaj tako lepe nohte in da sem se opogumila sodelovat pri tem.
Andrej: V kozmetičnem salonu sem opazil prijazno gospo Danijelo. Opazil sem veliko krem, šmink in lakov.
Aleš: Počutil sem se odlično. V salonu imajo lepe prostore. Gospo Danijelo smo pozdravili, ona pa nam je razkazala nekaj kozmetičnih pripomočkov. Gospa nam je povedala, da kožo lahko polepšamo, da se ne stara hitro. Meni je všeč pedikura, da imam lepe in čiste noge. Ob koncu obiska smo se zahvalili za prijetno dopoldne in gospe Danijeli sem dal darilo –  izdelek, ki ga naredimo v naši enoti.
Andreja: Všeč mi je bilo, da me je gospa masirala po obrazu. Z voskom mi je odstranila obrvi. Obraz mi je pokrila s toplo oblogo, na glavi sem imela kapo, pokrila mi je tudi noge. Na obraz mi je dala še eno masko, na oči vato in potem sem počivala. Počutila sem se lepo, ker sem bila urejena.

 

Leave A Comment