V enoti Šenčur namenjamo obiske večnamenske športne dvorane  v Voklem  tudi za to, da se soočimo s premagovanjem ovir, na katere naletimo v vsakdanjem življenju. Okolje, ki nam ga nudi dvorana, je za to zelo primerno, predvsem pa dobro opremljeno.
Tako smo se učili spretnosti ravnotežja in gibanja na nekoliko nenavaden način. Ta dan so se nam pridružili tudi iz enote Mavrica in skupaj smo imeli zanimiv dan. Poiskali smo trampolin in se preskusili v skakanju in lovljenju ravnotežja. Nekateri so bili pogumni in so to delali sami, drugi pa so s skupno pomočjo ravno tako uživali v atraktivnem skakanju.
Ko smo se odpočili od skakanja, smo spoznavali še ovire, na katere naletijo slepi in slabovidni. Martina je s seboj prinesla svojo belo palico in tako smo lahko praktično preizkusili kako jo uporabljat, kaj vse z njo zaznamo in kako se počutimo, če ne vidimo.
Matjaž je povedal svoje občutke: Hodil sem s palico in tipal sem pa tja. Z roko sem moral prijeti kje so ovire in kateri ljudje so bili blizu. Meni je bilo to super, ker sem imel res občutek, kot da bi bil slep. S palico sem čutil, da sem se nečesa dotaknil in sem se moral tako umakniti oviri.
Martina pravi: Meni se zdi dobro, da to drugi poskusijo. Da vidijo, kako slepi hodijo. Jaz tako vidim, da me drugi v enoti dobro sprejmejo in razumejo, zakaj potrebujem palico.

Leave A Comment