Že kar nekaj časa je preteklo od dogovora z višjo delovno terapevtko Damjano, da pridemo z našimi uporabniki v Dom starejših na Bokalce  in se predstavimo s prodajno razstavo naših  izdelkov ter s pesmijo našega in njihovega zbora popeljemo stanovalce  skozi naše druženje.
Z Gordano, ki tam vodi njihov zbor, sva poiskali pesmi, ki jih znamo mi in oni in učenje je steklo…
Naše druženje je potekalo v veselem in predvsem s pesmijo obarvanem vzdušju in vsi smo se ob razhodu strinjali, da v okviru medgeneracijskega druženja to ponovimo. Nihče od nas ni le tisti, ki lahko pomoč le prejema. Marsikaj lahko drug drugemu tudi damo. Pa četudi le urico pesmi in Robijeve poezije, užitke ob poslušanju pesmi, ki jih je zapel g. Rudi Zahar ter prijazen nasmeh. Ta slednji lahko obogati marsikateri dan.

Vtisi naših uporabnikov:
V sredo smo šli v Dom starejših na Bokalce, kjer smo z malim zborčkom imeli nastop. S pomočjo stanovalcev smo odpeli nekaj lepih, starih pesmi. Petje so popestrile kitare, tamburin in boben. V tem domu je bilo tudi nekaj pevcev, tako je bilo druženje lepše. Pogostili so nas z dobrotami, na koncu pa smo še dobili spominek, ki je bil delo njihovih rok. Preden pa smo odšli, smo se dogovorili, da se bomo še srečali. Bilo je lepo.
Robert Markič

Bilo je zanimivo. Peli smo stare ljudske pesmi. Robi  je povedal dve pesmi, ki jih je napisal sam. Tudi gospod iz doma je sam zapel nekaj pesmi. Imel je močan ljudski glas, pel je zelo lepo. Ogledali smo si tudi razstavo naših fotografij. Po končanem druženju so nas lepo pogodzili s sendviči in sokovi. Čas je prehitro minil, zato upam, da se bomo kmalu zopet videli.
Matjaž Štirn

Povabili so nas na Bokalce, kjer smo zapeli kar nekaj narodnih pesmi. Vsi so nas lepo in z veseljem sprejeli. Nato so nas postregli s sokom in sendviči. Tudi starejši so radi peli z nami in so tudi sami pripravili svoj pevski program. Na koncu smo se oblekli in se poslovili in odšli domov. Jure naš fotograf je naredil skupinsko sliko.
Luka Perne in Eva Pirnat

Razstava naših fotografij in izdelkov.

Leave A Comment