Preteklo sredo smo bili uporabniki in zaposleni v enoti Tržič deležni zimske idile. Na povabilo Janje Sajovic, soproge tržiškega župana in v spremstvu še nekaj prijaznih gospa, smo se podali na zimski pohod do Koče pod Storžičem. Pot do tja vodi skozi vas Lom pod Storžičem. Tam nas je v cerkvi sv. Katarine sprejel gospod Silvo Novak in nam razkazal obnovljeno cerkev, ki je stara že 500 let. Tudi naš uporabnik Nejko je vedel povedati nekaj zanimivosti o tej cerkvi, ki naj bi jo postavil grof Lambergar. Nato smo si ogledali še čevljarsko delavnico, kjer nas je prijazno sprejel in pogostil lastnik, gospod Matej Slapar.

Po tem pa se je začela naša pot navkreber. Pokazalo se je sonce in nam naslikalo pot, kot iz zimskih razglednic. Cesta je namenjena tudi sankanju in na poti smo srečali tudi nekaj navdušenih sankačev. Hoja je minila v sproščenem druženju in pogovoru in sploh nismo opazili, kdaj se je prikazala koča.

Z veseljem smo vstopili na toplo. Pozdravila sta nas oskrbnika, Karmen in Marko Markič. Ko smo se pogreli z odličnim čajem pa so bile za nas nared tudi pice, ki jih je Marko pripravil za nas prvič v novi krušni peči. Zelo so nam teknile.

Siti in spočiti smo se vrnili nazaj v dolino. Navzdol gre dosti lažje, da nam na snegu ni drselo, pa smo si pomagali s pohodnimi palicami. Ko smo prispeli do našega kombija smo se gospe Janji in ostalim gospem zahvalili za prijeten dan, preživet na prostem in v njihovi družbi, za čaj in za pice…. Gospa Janja je zatrdila, da to ni bilo naše zadnje druženje.

Leave A Comment