Naši uporabniki so veseli ljudje, ki se radi družijo. V enem tednu smo imeli priložnost sodelovati tako z mlajšo kot tudi starejšo generacijo naših prijateljev.
Sodelovanje med OŠ Bistrica in tržiško enoto VDC-ja Kranj poteka že kar nekaj let. Uporabniki dvakrat mesečno odhajajo v šolo na računalniški tečaj, kjer jim pri osvajanju dela z računalniki pomaga učiteljica Dina Pintarič in učenci petih razredov. Na ta način smo spletli že kar nekaj prijateljskih vezi.
V torek, na Valentinovo pa smo zamenjali vloge. Skupina učencev iz šestih razredov je del tehniškega dneva preživela v naši enoti in se spoznavala z oblikovanjem gline ter tkaničenjem  – kot se za praznik zaljubljencev spodobi – Valentinovih voščilnic. Naši uporabniki so se v vlogi učiteljev dobro znašli, učenci pa so se nekaj novega naučili. Še bolj pomembno pa je, da smo se družili in spoznavali v okviru medgeneracijskega sodelovanja, sprejemanja in spoznavanja drugačnosti….

V petek pred pustom pa sta se našemu vabilu in obljubi odzvala zakonca Perko, mamica in oče naše uporabnice Veri. Že na našem zadnjem srečanju sta se namreč izkazala kot odlična peka krofov, zato smo ju poprosili, če prideta in svoje male kuharske skrivnosti delita še z nami. V okviru gospodinjske dejavnosti sta z uporabniki zamesila in spekla odlične krofe, ki so teknili prav vsem. Prijetno in sladko druženje!

Leave A Comment