Stanovalci Bivalne enote so se ves mesec december veselili in se pripravljali na vstop v leto 2012. Že v začetku meseca je vse  stanovalce na prednovoletno srečanje v Strahinj povabilo Društvo Sožitje Kranj. Tam so preživeli lep dan, se veselo zabavali, dobili pa so tudi darila in bone za nakup v Qlandiji, kamor so jih potem v manjših skupinah v spremstvu zaposlenih šli tudi unovčit. Društvu Sožitje smo zelo hvaležni za povabilo na to srečanje, kot tudi za vse druge aktivnosti tekom leta 2011, ki so popestrile dneve našim stanovalcem.

Stanovalci so se 6.12. 2011 udeležili miklavževanja v Centu slepih, slabovidnih in starejših v Škofji Loki, dva naša prostovoljca pa  sta  jih v istem tednu povabila na ogled praznično okrašene Ljubljane, kamor so se odpeljali z vlakom. Sprehodili so se po stari Ljubljani in na stojnicah izbrali tudi priložnostna darila, seveda pa je hoja utrudljiva in so vmes nekajkrat počivali ter se pogostili s kavico in sokom.

Okraševanje novoletne jelke je bilo skupno delo in potem so svečano prižgali lučke. Stanka jim je zaigrala na klaviature, seveda pa ni manjkala priložnostna pogostitev.
Na praznovanje se je potrebno pripraviti in poskrbeti tudi za sladkarije, pri čemer stanovalci zelo uživajo.

Društvo Sožitje Kranj je stanovalcem sredi decembra v Predosljah omogočilo ogled komedije »Čaj za dva«, nato pa so se napotili še na ogled Pravljične dežele v Gorajtah.

Pripravili so si bogato božično večerjo in na žaru pekli kar na balkonu, ob pripravi sladice za pogostitev ob prihodu dedka mraza  pa se Jure ni mogel odreči pokušanju nadeva.

Dedek mraz nas je obiskal zadnjo sredo v letu. Po kratkem programu so stanovalci dobili priložnostna darila in se pogostili, najbolj pomembno pa je bilo odpiranje skupnih daril za stanovalce – družabne igre in pripomočki za koristno zapolnitev prostega časa. Ugotovili smo, da imamo rezervnega Božička oz. Dedka mraza tudi med našimi stanovalci in da le ta rad ponagaja zaposlenim.

Silvestrovanje  je potekalo ob glasbi, plesu, gledanju televizije, družabnih igrah, seveda pa ni smela manjkati dobra hrana. Kar nekaj stanovalcev je prebedelo celo noč in so budni pričakali dnevno izmeno ob sedmih zjutraj.

Leave A Comment