V mesecu oktobru nam je naša uporabnica Martina Skubic predstavila sebe in svojo ustvarjalnost s samostojno likovno razstavo slik na platnu v Petrovčevi hiši v Cerkljah na Gorenjskem. Martina je vedno rada sodelovala v likovnih dejavnostih, ki jih izvajamo v VDC Kranj v programu za dvig kakovosti življenja naših uporabnikov. Še več pa na tem področju ustvarja sama, doma in na slikarskih delavnicah Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj. Tokrat je bila to njena druga samostojna razstava. Prvo je imela leta 2008 v nekdanji Galeriji Dali.
Vodilo razstave je zgodba »Družina na poti domov, mimo vrtov, polj, trat in gozda skozi letne čase«. Zanimivost na razstavi je bila tudi oprema naslovov slik z Braillovo pisavo. Slike so bile reliefno izraziteje oblikovane v pomoč zaznavanju slepim in slabovidnim.

Martina o svojem delu pravi:
»Zelo uživam, ko slikam. Rada imam žive barve. Uporabljam akrilne barve, majhne in velike čopiče. Platna kupim v trgovinah z likovnim materialom, včasih pa dobim tudi kakšno darilo s tem materialom. Teme, ki jih slikam, si izberemo na delavnici, doma pa se z mami dogovorim kaj bi rada slikala. Mami mi pomaga pri mešanju barv, potem pa jih sama nanašam na platno, tako kot imam trenutni navdih. Slikanje mi veliko pomeni. Me navdušuje, je zanimivo, slikam kadar sem vesela. Ponosna sem, kadar na razstavi kupijo moje slike.«

Martinini sodelavci o njeni razstavi:
Andrej: »Razstava je bila lepa.«
Andreja: »Slike so zelo lepe. Meni je všeč, ker so bili napisi z Braillovo pisavo.«
Aleš: »Slika z brezo je najlepša.«
Mojca: »Meni je bil všeč konj.«

 

Leave A Comment