Letos smo se že drugo leto s prostovoljci MEPI udeležili veselih uric za otroke iz  socialno ogroženih okolij na Debelem Rtiču. V VDC Kranj smo v ta namen pripravili delavnico ustvarjanja z glino. Naši uporabniki so z navdušenjem posredovali svoje znanje iz oblikovanja gline in bili ponosni, da so imeli možnost pokazati svoje spretnosti. Tako so skupaj z otroci ustvarili različne izdelke, ki so jih tudi poslikali z barvami za keramiko. Da smo popestrili dogajanje, smo z glineno kašo drug drugemu poslikavali telesa. Istočasno so potekale tudi kreativne delavnice, žongliranje, igranje na inštrumente, hoja po vrvi, itd.
Z vremenom smo imeli srečo, saj nas je sonce spremljalo celo popoldne. Lepo vreme smo izkoristili tudi za kopanje v bližnjem bazenu.
V dobri družbi in ob zanimivem programu je čas tako hitro letel, da smo morali že kmalu na večerjo. Po večerji smo si privoščili še sladoled in kavico ter odšli proti domu.
Na avtobusu smo ob zvokih kitare skupaj prepevali pesmi in se družili.
Domov smo prišli v poznih večernih urah, polni lepih vtisov in spominov.

Takole pa je svoje vtise strnila uporabnica Mojca Tratnik:
V sredo smo šli na Debeli Rtič z avtobusom. Ko smo prišli na morje, smo najprej pripravili delavnico in inštrumente. Na delavnico so otroci prišli delat z glino, pa tudi inštrumente pobarvati. Ko je bilo zelo vroče, smo se šli kopat. Tam smo se v vodi zabavali. Jaz sem na delavnici ustvarjala in se zabavala. Tudi smo vmes kaj pojedli in popili. Ko je bilo zelo vroče, smo šli še enkrat v vodo čofotat. Ko je bila ura že toliko, smo šli pospravit delavnico, da smo šli na večerjo. Potem smo šli počasi na avtobus. V avtobusu smo peli in klepetali. Jaz sem sedela z Alenko. Ko smo prišli v Kranj, sta me peljala dva študenta v Loko v Bivalno enoto in sem se jima zahvalila. Zelo sta bila prijazna, ker sta me peljala
Jaz bi šla še kdaj na tak izlet. Zelo mi je bilo všeč na Debelem Rtiču.

 

Leave A Comment