Pokljuka ti si sončna

Pokljuka ti si sončna, uporabniki smo tu,
a danes je poseben dan, zato sem tudi jaz prišel.
Igre so in jih poznamo, tu smo skupaj, ker radi se imamo.
Ples in piknik naj omenim, torej lepo vreme, bo lepo.
Naš kolektiv in vsi ostali radi čez poletje bi moči nabrali.
In danes, družba, je lepo, če vsi enotni smo.
Torej igre, piknik ples in žur, celodnevni je izlet do istih ur.
In mislim, dan mineva, jaz to berem,
konec pesmi bo, ko jo preberem.
Dobrodošli na Pokljuki vsi, ki ste se zbrali,
da vse to bi si ogledali, uživali, občudovali in se nasmejali.

Tako je s svojo avtorsko pesmijo tradicionalne Atletske igre otvoril uporabnik Robert Markič.

Letos so se igre  prvič odvijale na Pokljuki, v srcu narave, v prekrasnem ambientu v središču Triglavskega narodnega parka. Z uvodnimi takti na klaviaturah nas je razveselila uporabnica Stanka Kuhar. Pozdravni nagovor, dobrodošlico in lep, sončen dan nam je zaželela direktorica VDC Kranj ga. Mirjana Česen, pozdravila pa sta nas tudi predsednica Sveta zavoda VDC  Kranj, ga. Branka Perne in predsednik Sveta staršev, g. Milan Hafnar.

In igre so se lahko pričele. Sestavljene so bile iz dveh delov. V prvem delu so tekmovali v teku na 50 in 100 metrov, v vodenju žoge okoli stožcev in metu na koš, v naslednji igri pa so morali pokazati spretnost v vodenju žogice na loparju. Zadnja igra v tem delu je bila tudi spretnostna; podajanje žoge preko hrbta. V igrah so sodelovali prav vsi.

Sledila je težko pričakovana razglasitev najboljših. Ker smo zmagovalci vsi, ki sodelujemo in ker dajemo poudarek  množičnosti, smo vsi udeleženci prejeli spominske obeske – medalje, izdelane posebej za ta dogodek. Okrepčali smo se s kosilom, se spočili, za prijetne takte pa je poskrbel g. Tičar in njegov sin Matic.

V nadaljevanju  so bile igre bolj šaljive in v tem delu so se  nam pridružili tudi ostali udeleženci srečanja. Dan je bil pester in poln različnih vsebin, čas pa nam je hitro mineval. Prijetno druženje smo zaključili s plesom. Z baloni in brez.

Leave A Comment