V VDC Kranj nadaljujemo s sodelovanjem v projektu Lectovo srce. Cilj projekta je usposabljanje naših uporabnikov na področju kulture izdelave izdelkov iz Lecta z namenom krepitve socialne vključenosti predstavnikov ranljivih skupin v družbo. Vsak petek nekaj naših uporabnikov ob spremstvu zaposlenih obiskuje v Radovljici delavnico izdelave lectarjevih izdelkov.
V letošnjem letu smo se odločili, da sodelujemo z izborom lastnih izdelkov iz lecta na Javnem natečaju za izbiro turističnega spominka mestne občine Koper.
Ocenjevalna komisija je našemu zavodu  za dva izbrana izdelka podelila posebno pohvalo.  Komisija je ocenila, da dva lectova srca ohranjata istovetnost lectovih izdelkov, ki jih je možno aplicirati na različne kraje Slovenije. Posebna pohvala žirije v sestavi eminentnih in na tem področju uveljavljenih strokovnjakov, kot so g. Janez Bogataj, g. Marjan Starc in ga. Vilina Hauser,  je za nas  izrednega pomena in vzpodbuda za nadaljevanje našega dela na tem področju.
Na povabilo mestne občine Koper smo si z manjšo skupino uporabnikov, ki so sodelovali pri izdelavi turističnega spominka, ogledali Razstavo prijavljenih izdelkov na omenjeni natečaj. Po ogledu razstave smo si ogledali staro mestno jedro Kopra in se posladkali s kepico sladoleda. Dan smo zaključili s kratkim oddihom in kopanjem na Debelem rtiču, manjkale pa niso niti slastne pice.

Leave A Comment