Da so naši uporabniki nadarjeni in ustvarjalni ljudje potrjuje razstava, ki smo jo v sodelovanju s Kulturnim društvom tržiških likovnikov, Ljudsko univerzo Tržič in dolgoletnim mentorjem in prostovoljcem, slikarjem Vinkom Hlebšem, odprli prejšnjo sredo v paviljonu NOB – galeriji Ferda Majerja v Tržiču.
Odprtje razstave smo izkoristili tudi za podelitev priznanj, ki so jih naši uporabniki prejeli ob uspešnem zaključku Programa usposabljanja za življenjsko uspešnost, ki je potekal pod okriljem Ljudske univerze Tržič in programa za Vseživljenjsko učenje – Moj korak. Uporabniki so se predstavili tudi s kratkim kulturnim programom, ki sta ga popestrila učenca Glasbene šole Tržič.

Priznani tržiški slikar Vinko Hlebš v tržiško enoto kot prostovoljec in mentor prihaja že enajsto leto. Vsi težko čakamo petke, ki nam jih popestri s svojim prihodom v enoto. S svojim znanjem in toplim pristopom  je v naših uporabnikih zbudil prave slikarje, ki z njegovo pomočjo iz leta v leto napredujejo in z vsako novo naslikano sliko rastejo v bolj kompetentne in samozavestne ljudi, kar jim koristi na vseh življenjskih področjih.
Razstavljene slike je mogoče tudi kupiti, razstava pa bo odprta do 26. maja.

Leave A Comment