Naša srečanja z OŠ Voklo so nam v veliko vsakokratno zadovoljstvo. Zato smo se z vodjo šole, gospo Nado dogovorili za izvedbo skupne ustvarjalne delavnice z glino, v kateri bi sodelovali vsi njihovi učenci in naši uporabniki iz enote Šenčur. Zaradi obilice dogajanj je bilo potrebno kar nekaj usklajevanja, končno pa smo za skupno srečanje uspeli izbrati lep spomladanski dan. Delavnice so namreč potekale na šolskem igrišču, kjer je bilo dovolj prostora za veliko število udeležencev.
Učenci in učiteljice so pripravili prostor, stole in mize, mi pa smo s seboj pripeljali tudi nekaj svojega materiala. Ustvarjanje je bilo zelo aktivno, vsak je našel kaj zanimivega zase. V dinamičnem dogajanju smo si izmenjavali dragocene izkušnje, ki smo jih v preteklosti pridobili pri delu z glino in ugotavljali, kaj vse se lahko naučimo pri uporabi materiala kot je glina, tudi kaj nam nagaja in kako si lahko pomagamo, da je teh težav čim manj.

Naši uporabniki so se v druženju z učenci zelo dobro počutili, bili so sproščeni in navdušeni nad živžavom, hkrati pa ponosni na svoje znanje in spretnosti v delu z glino, kar so lahko tudi prikazali učencem. Ti so z zanimanjem sprejeli nekaj naših predlogov in vsi so bili zelo aktivni v svoji ustvarjalnosti.
Skupni čas je zopet prehitro minil. Ob koncu so nas gostitelji presenetili in razveselili še s sladoledom, ki nam je v tem sončnem dnevu posladkal že tako lep dan.

Posredujemo odzive z PŠ Voklo:

Pozdravljeni!
V imenu vseh učencev in učiteljic se vam zahvaljujemo za obisk in izkušnje, ki ste jih delili z nami. Naj vam povem, da je bilo našim otrokom zelo všeč, vsem po vrsti in si še želijo podobnih srečanj.
Povedali so takole:
Gal: Spoznal sem vas in tudi jaz hočem izdelati tako dobre izdelke.
Lea: Veliko sem se naučila in zelo sem se zabavala, ko sem izdelovala sovico.
Hana: V torek sem se imela zelo lepo. Naučila sem se izdelati sovo, spoznala sem nove vzorce in ljudi. Bilo je zelo prijetno. Upam, da boste še kdaj prišli.
Max: Zelo mi je bilo všeč, ko smo delali izdelke.
To je samo delček naših vtisov- vsi pa so si podobni. Zato upamo, da se bodo naši načrti glede nadaljnjih srečanj uresničili.
Hvala še enkrat in vsem lepe pozdrave!

Učenci in učiteljice PŠ Voklo

 

Leave A Comment