Redki imajo to srečo in priložnost, da si letališče ogledajo nekoliko drugače kot potniki, ki z letališča Jožeta Pučnika Ljubljana vsak dan letajo na različne konce sveta. Mi smo imeli to možnost in na lep, sončen dan smo z uporabniki iz kranjske in šenčurske enote ter enote Mavrica obiskali naš aerodrom.

Predstavnica za stike z javnostjo, gospa Lea Jarc Smole nas je prijazno sprejela in popeljala skozi letališko kontrolo na notranjo stran letališča. Tam nas je že čakalo ogromno gasilno vozilo velikih zmogljivosti. Zapeljalo se je po pisti in demonstriralo svojo moč, vsi pa smoz velikimi očmi in odprtimi usti gledali, ko je skozi vodni top spustilo dolg, močan curek vode.

Z letališkim avtobusom so nas popeljali naokoli in lahko smo si ogledali različna letala, predstavili pa so nam tudi pilotko policijskega helikopterja, ki nam je povedala, kakšno je njihovo delo. Razkazala nam je helikopter in lahko smo si ga ogledali tudi od znotraj. Naredili smo še skupinsko sliko in kar prekmalu je prišel čas, ko smo se poslovili.

Osebju Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana se zahvaljujemo za doživet, brezplačen ogled, še posebej pa gospe Lei Jarc Smole za prijetno vodenje. V zahvalo smo ji podarili delo našega uporabnika Vladota, sliko letal v tehniki gline.

Leave A Comment