V enoti Šenčur zelo radi obiskujemo večnamensko športno dvorano v Voklem, ki nam jo je občina Šenčur brezplačno ponudila v uporabo. Na voljo imamo veliko različnih športnih rekvizitov, najraje pa imajo uporabniki igre z različnimi žogami in metanje na koš. Nekateri se zelo vestno pripravljajo na sodelovanje na košarkarskem taboru Boki Nachbar, kjer sodelujemo v našem zavodu že nekaj časa.
Ker je na voljo veliko telovadnih blazin, lahko izvajamo prirejene elemente Pilatesa, joge in drugih gimnastičnih vaj.

V mesecu marcu pa smo pričeli s sodelovanjem z inštruktorjem Aikida, g. Jasminom Biščevičem . Na začetnih srečanjih smo iskali povezave, ki jih Aikido lahko nudi našim uporabnikom. Jasmin je predstavil več prednosti, ki lahko pozitivno vplivajo na telesno gibanje in ozaveščanje o lastnem telesu. Veliko vaj je primernih, kjer se daje poudarek na motoriki telesa in večji stabilnosti pri hoji, pravilni drži in postavljanju telesa v prostoru. Pomembno je tudi sodelovanje v skupini, ker Aikido krepi tudi skupnega duha in sodelovanje v parih.
Začetna srečanja so uporabnikom zanimiva in kljub enostavnim vajam kot so hoja eden za drugim, cikcak, hoja nazaj, hoja v parih, predstavlja vsem zanimivo interakcijo. Ob tem se zabavajo, trudijo po najboljših močeh, so navdušeni nad uspehi, predvsem pa so veseli, ker so spoznali da Aikido za njih ne predstavlja nekaj neizvedljivega. Z prilagojenimi vajami zmorejo veliko, se učijo in spoznavajo povsem naravne ritme gibanja. To pa je tudi zelo velik prispevek za njih same.

Leave A Comment