V četrtek, 24. marca 2011, so dijaki Tehniškega šolskega centra pripravili prireditev Pomladni dan v Športni dvorani Zlato polje, na kateri smo nastopali tudi uporabniki VDC Kranj. S petjem in plesom smo privabljali pomlad, letni čas, ki prinese sonce in novo življenje. V bogatem programu sta se predstavila šolska glasbena benda Out shout in Info bend, šolski pevski zbor dijakov in profesorjev Gusarji, dijaška plesna skupina The fifth element je zaplesala shuffle, stand up nastopi dijakov in profesorjev in dva šolska narodno zabavna ansambla. V uvodni točki pomladne dijaške prireditve smo nastopili tudi mi in sicer skupaj z dijaki v izvirni bobnarski točki.

V okviru programa MEPI poteka bogato sodelovanje uporabnikov Varstveno delovnega centra Kranj z dijaki Tehničnega šolskega centra Kranj. Pod vodstvom dijaka Aljaža smo skupaj z dijaki vadili v prostorih našega centra, za prireditev Pomladni dan pa smo pripravili odlično bobnarsko točko in poželi buren aplavz polne dvorane na Zlatem polju. Dijaki, ki so sami pripravili celotno prireditev, so bili do naših bobnarjev ves čas izredno pozorni. Mladostna energija je šla z roko v roki z našim ustvarjalnim veseljem in vsi skupaj smo uživali v pomladni prireditvi.
Prireditev Pomladni dan je uresničila v vabilu zapisano misel nemškega pesnika Goetheja: “Tako pomembno je biti dober s seboj in naravo in vzpostaviti ravnotežje drug z drugim.” V prepletanju energije mladosti, modrosti izkušenj in v spoštovanju drugačnosti, je nastal lep večer.

Leave A Comment