Sončna marčevska sobota je bila kot naročena za pomladanski pohod – uresničitev ideje, ki se je gospe Janji Sajovic, ženi tržiškega župana, mag. Boruta Sajovica, porodila ob novoletnem obisku v tržiški enoti VDC-ja Kranj. Na toplo spomladansko jutro smo se zbrali pred enoto in se odpeljali do Brda, kjer sta nas v družbi prijateljev pričakala župan in njegova žena. Ogledali smo si čredo ovac in ribnik, v katerem se že vse prebuja. Po skupinskem fotografiranju smo odšli cilju naproti.
Pot nas je vodila skozi prebujajoči se gozd, na jasah smo občudovali stotine zvončkov in ponekod je že dišalo po čemažu. Kljub temu, da smo stopali čez drevesne korenine, smo celo pot sproščeno klepetali, se sem ter tja ustavili in okrepčali s prigrizki, ki so jih udeleženci nosili skrite v svojih nahrbtnikih. Pri mostu čez idiličen potoček smo se ustavili in zapeli »Vse najboljše« naši sodelavki, ki je prejšnji dan praznovala rojstni dan.
Ko smo po dobri uri hoje iz gozda prišli do ceste, so se nam pridružili uporabniki, ki bi jim razgibana gozdna pot delala več težav in skupaj smo premagali še zadnji, a precej strm kilometer poti do našega cilja – Brezij. Malo smo si oddahnili, nato pa že krenili naprej – na ogled razstave jaslic, kasneje pa še slik križevega pota, ki so delo ruskega slikarja.
Ura je bila že preko poldneva in bili smo že lačni, zato smo se toliko bolj razveselili slastnih pizz, ki so jih za nas spekli v bližnji gostilni. Tudi kosilo je minilo v prijetnem, prijateljskem vzdušju. Nataša in Žiga sta nam zapela in ker nam je bilo lepo, smo pritegnili še mi. Po kavici smo se počasi poslovili od naše gostiteljice, gospe Janje. Zahvalili smo se ji za lep dan, preživet v naravi in med prijaznimi ljudmi. Ta pohod pa je res bil dobra ideja!

Naši uporabniki so bili še v ponedeljek navdušeni in polni lepih vtisov…. Žigu je bilo najbolj všeč, da nas je pozdravil pater Bogdan in nam razkazal razstavo slik križevega pota, Zdenki lepa pot in lepo vreme, Juretu slastna pizza, Verici razstava jaslic. Marta je bila upravičeno ponosna nase, saj je premagala dolg, strm peraški klanec, Damir je bil navdušen nad velikostjo cerkve. Nejc in Nataša sta bila vesela, da sta lahko hodila s prijatelji, Janija pa je izlet tako navdahnil, da je takoj strnil svoje vtise za naš časopis Iskrice.
Za lep sobotni izlet in kosilo se gospe Janji Sajovic in našim spremljevalkam lepo zahvaljujemo ter jih vabimo, naj nas še kdaj obiščejo.

Leave A Comment