V enoti Šenčur  smo najemniki prostorov Ržišnik Perc, zato smo dobili prijazno vabilo ga. Sonje Burazin, namestnice direktorja, na ogled poslovnega objekta Cubis.

V kantini Cubis smo se srečali z Lano Rovtar. Prijazno nas je popeljala proti glavnemu vhodu in nam predstavila objekt, ki je res lep. V stavbi je veliko različnih najemnikov, ki imajo svoje trgovine ali pa samo poslovne prostore. V prvem nadstropju je tudi prostor, ki je namenjen družabnim dogodkom oz. razstavni prostor.
Ob ogledu smo naleteli na g. Klavdija Tutto, ki je pospravljal svoja dela, razstavljena že od novembra. Prijazno nam je namenil kar nekaj časa in nam predstavil tehnike, ki jih je uporabil na svojih zadnjih slikah, razložil kaj vse je uporabil, kako je vključil v platna posamezne »spominke«, ki jih nabere ob svojih sprehodih ob morju, kako jih je namestil v kompozicije… na koncu smo se mu zahvalili za pogovor in mu zaželeli še veliko ustvarjalnosti.

Lana nas je popeljala še v drugo nadstropje, kjer imajo prostore zaposleni različnih podjetij skupine Ržišnik Perc.  Imajo zelo lep in dobro opremljen večnamenski prostor, kjer organizirajo  izobraževanja (interna in zunanja). Najbolj pa smo bili navdušeni nad rekreativnim prostorom, kjer imajo različne delavnice, namenjene sproščanju in razgibavanju. Tako za zaposlene kot za zunanje. Presenetilo nas je tudi to, da njihov direktor velik navdušenec Aikida, vodi srečanja te borilne veščine za zaposlene. Srečanje smo zaključili ponosni in zadovoljni, ker smo vključeni v podjetno obrtno cono, ki predstavlja pomemben del poslovnega sveta v občini in tudi širše. To nas potrjuje v integraciji z ostalimi, da smo enakovredno vključeni v okolje.  Lani smo se zahvalili in predlagali, da se še kdaj srečamo ob primerni priložnosti.

Leave A Comment