Za vse uporabnike VDC Kranj, ki se iz različnih razlogov niso mogli udeležiti celodnevnega izleta na Avstrijsko Koroško in Bled, smo organizirali izlet s  prav posebnim  doživetjem v Živalskem vrtu v Ljubljani. Tam je potekal naravoslovni dan, namenjen in v vsebini prilagojen  prav osebam z različnimi invalidnostmi ter senzorno in gibalno oviranim osebam.
V uvodni delavnici smo imeli priložnost od blizu spoznati malega madagaskarskega tenreka. To je ježku podobna žival, ki se prav nič ne boji. Uporabniki so uživali v dotikanju in božanju male, prijazne živalice.

V nadaljevanju delavnice smo se spoznali s kraljevim pitonom. Kdor je želel, se ga je lahko dotaknil, tisti bolj pogumni pa so si ga dali okoli vratu. Podali smo se po lepo urejenih poteh in opazovali hranjenje medvedov, v valilnicah smo občudovali pravkar izlegle japonske prepelice, pozdravil nas je morski lev, vstopili smo lahko v ogrado in opazovali vietnamske prašiče in božali koze. Nasmejali smo se sajmirjem, malim norčavim opicam. Druge živali so nam predstavili ob pomoči nagačenih primerkov, kosti, lobanj, rogov, perja in dlake. V prelepem zelenem okolišu v gostilni Pod Rožnikom smo si  najprej malce oddahnili od vsega novega kar smo slišali in videli.  Prijazno osebje nam je postreglo z okusnim  kosilom  in polni nepozabnih vtisov smo se že morali odpraviti proti domu.

Leave A Comment