Ob 10. letnici samostojnega delovanja našega zavoda smo v program praznovanja vključili tudi športne aktivnosti. Poleg atletskih iger smo se začeli pripravljati v okviru enakih možnosti za sodelovanje na rekreativnem teku Ljubljanskega maratona.
Priprave na tek smo vzeli na moč resno. Skupina uporabnikov z mentoricama se v predpripravah vsak teden odpravi na trening teka okrog Brda. Po dopustu pa bodo treningi postali še pogostejši, saj bo oktober tu kot bi mignil….. Še malo zaspani, a odlične volje pričnemo s hojo, ki jo kmalu zamenjajo ogrevalne vaje in nato trening.

V začetnih poskusih smo pričeli s hojo, saj si večina od nas niti predstavljala ni, koliko je deset kilometrov! Sedaj smo že napredovali in počasi pridobivamo na kondiciji in vztrajnosti. Na koncu poti pa si po raztezanju privoščimo sprint do kombija, kjer si vsak od nas da duška po svojih močeh in željah. Intenzivnost treningov bomo stopnjevali do naših zmožnosti, že zdaj pa smo srečni in zadovoljni ob užitku, ki nam ga nudi tek v naravi. Še zlasti pa smo ponosni, da bomo tudi mi sodelovali na tovrstni prireditvi, ki ima tako množično udeležbo.
Za kakovosten trening in kasneje nastop pa potrebujemo tudi ustrezno opremo. V ta namen smo pripravili prošnjo za finančno podporo tega projekta, saj tovrsten projekt predstavlja nadstandard znotraj naše dejavnosti in moramo finančna sredstva pridobiti iz drugih virov.

Leave A Comment