Ob 10. letnici samostojnega delovanja našega Varstveno delovnega centra Kranj smo že tradicionalne Atletske igre izvedli nekoliko drugače  –  v  sodelovanju z  Olimpijskim komitejem Slovenije v okviru projekta Mini olimpijada. Pripravili smo pravi protokol, podoben tistemu, ki ga imajo športniki na olimpijskih igrah. Za začetek smo poslušali olimpijsko himno in prinesli olimpijsko zastavo, poslušali smo tudi fair play himno in prinesli fair play zastavo, prebrali smo prisego športnika in prisego sodnika. Ob zaključku otvoritvenega protokola pa smo v  zrak spustili 10 belih balonov, ki predstavljajo simbol miru.

Nekoliko bolj zabavne in šaljive igre, ob katerih so uživali tudi gledalci,  so dosegle svoj namen v spodbujanju zdravega načina življenja skozi druženje in zabavo ob igrah, na katerih lahko vsi sodelujemo. Najpomembnejše pa je bilo, da smo bili vsi zmagovalci, kajti zmagovalec je tisti, ki se s športom ukvarja in se ga veseli.

Zadnjo igro je predstavljal »Olimpijski kviz«,  na katerega so se udeleženci še posebej skrbno pripravljali, kot nagrado za pravilne odgovore pa so prejeli dragocene spominke iz številnih preteklih Olimpijskih iger.
V zaključku iger sta ekipi VDC Koper, katere smo povabili na naše igre, in VDC Kranj odigrali košarkarsko tekmo, ki sta jo sodila in delno odigrala vrhunska  športnika košarkarja Siniša Drobnjak in Smiljan Pavič.

Veseli nas, da smo se tudi skozi sodelovanje z Olimpijskim komitejem Slovenije prepričali, da je naša usmeritev v vrednote kot so strpnost, množična udeležba in fair play pravilna in da smo le tako res vsi zmagovalci.

Leave A Comment