V petek, ob kulturnem dnevu, nas je obiskala pesnica, pisateljica, novinarka, Slovenka leta 2008 in ugledna slovenska kulturnica,  gospa Neža Maurer in njena osebna prijateljica gospa Marija Krajnik. Skupaj z varovanci smo doživljali  vsebine njenih pesniških ustvarjanj.  Skozi sproščen pogovor smo se seznanili s pisateljico in njeno ustvarjalno življenjsko potjo ter njenimi kulturnimi doživljanji, čutenji in ustvarjanji, ki jih je objavljala v različnih oblikah za otroke in odrasle. Varovanci so obisk pesnice  z  nestrpnostjo pričakovali in se za to priložnost pripravljali z branjem njenih pesmi in s pogovorom o njenih delih. Obisk Neže Maurer je velik dogodek za naše varovance. Skozenj je nastala možnost, da se jih kulturno doživetje dotakne z izkušnjo osebnega stika z ustvarjalko. Hkrati pa jim to srečanje daje tudi občutek pomembnosti in sprejetosti. Ta kulturna prireditev je drugi dogodek v nizu 10 dogodkov, ki jih bomo pripravili ob priložnosti obeležite 10 letnice samostojnega delovanja našega zavoda.
Za uvod je varovanka Maja Omejc prebrala pesem z naslovom Nekdo je pustil sledove stopinj avtorice Neže Maurer, pozdravni nagovor pa je imela direktorica Mirjana Česen.

Pozdrav in nekaj lepih misli nam je namenila Neža Maurer. Naslednji dve  avtoričini pesmi sta prebrala varovanca Aleš Ajdovec in Boris Marič. Imamo pa pri nas tudi sami pesniško nadarjene avtorje, svoji pesmi sta prebrala Jana Tavčar in Robi Markič. V nadaljevanju so varovanci gostji zastavljali vprašanja o njenem življenju in kulturnem udejstvovanju. Varovanci so se z našimi izdelki v imenu vseh zahvalili obema gostjama za obisk in prijetno druženje. Po zaključku pogovora smo naše druženje nadaljevali s čajanko, prav za to priložnost pa so varovanci v okviru kuharskih vsebin spekli slastno pecivo.

Leave A Comment