Zadnji dnevi v decembru so bili na vseh lokacijah organizacijskih enot VDC Kranj praznično obarvani, polni smeha in dobre volje. Okrasili smo prostore, postavili smrekico in jo odeli v novoletno obleko, prižgali smo svečke in zadišalo je po medenjakih, ki smo jih sami spekli. V tem prijetnem vzdušju pa se je dogajalo še marsikaj zanimivega. Lepo vabljeni na ogled galerije.

V društvu Sožitje so članom, ki obiskujejo naš VDC, organizirali tečaj Plesne šole Miki pod mentorstvom pedagoginj Damjane in Nine. Tečaj je potekal v prostorih VDC v dopoldanskih urah enkrat tedensko. V prednovoletnem času so udeleženci tečaja predstavili program osmih plesnih slik  vsem uporabnikom in zaposlenim v VDC. Nastopa smo bili zelo veseli, saj imamo glasbo in ples vsi radi.

V predbožičnem času so nas obiskali dijaki Tehniškega šolskega centra Kranj. Pod mentorstvom Danice Volčanšek Černe so v sklopu svojega programa MEPI izvedli vesele urice. MEPI je program za mlade od 14. do 25. leta, ki se na področjih prostovoljstva, veščin, športov in odprav urijo in izpolnjujejo razvoj doživljajskega sveta in odgovornosti do drugih. Ena zadnjih odprav na Mauritius je povod delavnice afriškega bobnanja, ki je potekala v naših prostorih. Varovanci so bili več kot navdušeni, še sami so posegli po orffovih inštrumentih. Direktorica Mirjana Česen se je vsem iskreno zahvalila, voščila vesele praznike in srečno novo leto in poudarila, da smo tovrstnega sodelovanja vedno veseli. Eden izmed ciljev našega centra je namreč tudi integracija varovancev, saj je drugačnost del našega vsakdana. Izražena je bila tudi želja po ponovnem srečanju. Nastopajočim so se zahvalili tudi varovanci in jim v zahvalo poklonili naše glinene izdelke.

Priprava medenjakov.

Zadnji dan v preteklem letu. Nasmejali smo se ob filmu, varovanci so prejeli darila, zaposleni pa koristne in duhovite napotke za prijetnejše delo in življenje :-). Nazdravili smo z brezalkoholnim šampanjcem, sledil pa je težko pričakovan ples. Poslovili smo se tudi od sodelavca Rudija, Nina mu je izročila majhno darilce.

Leave A Comment