Konec decembra nas je tako kot vsako leto pred novim letom obiskal župan občine Tržič, mag. Borut Sajovic. S seboj je pripeljal tudi dve skavtinji, ki sta v enoto prinesli Luč miru iz Betlehema. Varovanci so mu pripravili kratek kulturni program z recitalom novoletnih želja, nastopom pevskega zbora in s plesno točko. Druženje je bilo zelo prijetno, pogostitev pa je deloma s »potratno potico« pripravil tudi gospodinjski krožek. Župan je pripomogel tudi k novoletni okrasitvi enote s snežinko, ki smo jo obesili pred vhodna vrata, varovancem pa razdelil koledarje za leto 2010 z motivi Tržiča in okolice.
Novoletno druženje še ni bilo zaključeno, saj nas je dne 6.1.2010, v času ko smo imeli nastop v Domu Petra Uzarja, presenetil z obiskom skupaj z ženo Janjo. Varovancem sta poklonila sladko darilo – veliko torto, s katero smo se posladkali po vrnitvi v enoto Tržič.

Tudi škofjeloško enoto je že tradicionalno v prazničnem času obiskal župan Občine Škofja Loka, g. Igor Draksler. Zaželel nam je vesele praznike, bodočim stanovalcem bivalne skupnosti pa prijetno bivanje v novih prostorih. Ob tej priložnosti je na klaviature zaigrala varovanka Stanka Kuhar, direktorica Mirjana Česen pa se je v imenu celotnega kolektiva zahvalila za obisk in mu zaželela veliko dobrega v prihajajočem letu.

Kot vsako leto  v prednovoletnem času nas je s svojim obiskom počastil tudi župan Mestne občine Kranj gospod Damijan Perne skupaj z vodjem družbenih dejavnosti gospodom Urošem Korenčanom in vodjo kabineta župana gospo Ano Vizovišek. V kratkem programčku so varovanci predstavili kolaž vsebin, katere se v VDC odvijajo tekom leta poleg osnovne dejavnosti, kot vsebine za dvig kakovosti življenja.
Direktorica Mirjana Česen se je Mestni občini Kranj ob tej priložnosti zahvalila za posluh in finančno pomoč pri izvedbi teh vsebin in programov. Varovanci so z Barbaro zaigrali na orffove inštrumente, z Zlatico zaplesali, Andreja Pavlin pa nam je recitirala čisto poseben, novoletni recept.
Zaključna misel je bila namenjena lepim željam v prihajajočem letu 2010 in želji, da se v našem VDC-ju še velikokrat srečamo.

Leave A Comment