Oče našega varovanca Robija, g. Milan Hafnar, nas je povabil na ogled njihovega družinskega muzeja v Stražišču pri Kranju. Povabilu smo se z veseljem odzvali.
V muzeju je na ogled okoli tisoč najrazličnejših starinskih predmetov. Likalniki, šivalni stroji, razno orodje, strelno in hladno orožje, denar, posebna Milanova strast pa so ure. Stenske ure restavrira sam, ima pa tudi veliko dragocenih žepnih ur. Najstarejše ure imajo še lesena kolesca. Za starine ga je navdušila njegova babica, ki mu je podarila sliko svete družine, v kateri je bila urica, ki se je navila in igrala sveto noč. Danes največ časa posveča zbirki motociklov. V zbirko je vloženega veliko dela, vse motocikle restavrira sam. Vsi so vozni, najstarejši sega v leto 1928. Z oldtimerjem se rad odpelje na srečanja in prireditve, s seboj pa vedno vzame ženo in sina Robija, ki se pelje v prikolici ob motorju in pravi, da se takrat počuti kot grof.
Varovanci so ob ogledu uživali, posebej navdušeni so bili nad motorji. Prijazno  so nas postregli tudi s kavico in piškoti. Hvala družini Hafnar za čudovito popestritev našega dneva.

Leave A Comment