Včeraj smo bili na delavnici 20 MINUT ZA LAHKO BRANJE v Mestni knjižnici Kranj prisotni tudi predstavniki VDC Kranj. Srečanje je bilo namenjeno bralcem, piscem, novinarjem, fotografom, urednikom – vsem interesentom, kateri bi radi pridobili informacije o tem, kako pisati v lažje razumljivem jeziku.
Na delavnici smo v manjših skupinah ustvarjali promocijsko številko časopisa 20 MINUT.  Promocijska številka bo tiskana. V njej se bo v enem izmed člankov v lahkem branju  predstavila tudi naša uporabnica, Simona Križaj. V VDC Kranj komaj čakamo na svoj izvod revije.

Do prejšnjih številk časopisa lahko dostopate na povezavi: http://www.risa.si/Domov/Knji%C5%BEnica/%C4%8Casopis-20-minut.
Za vse, ki vas zanimajo dnevne novice v lahkem branju, priporočamo novičarski portal Enostavno. Portal sestavlja 5 rubrik: Slovenija, Šport, Zanimivosti, Svet in Uporabno. Do novic dostopate na povezavi: https://www.rtvslo.si/enostavno.
Hvaležni in ponosni smo, da sodelujemo v projektu LAHKO JE BRATI in se izobražujemo na tako pomembnem področju.  Lahko branje je namreč potreba in pravica. Je za vse ljudi.

Leave A Comment