Po dobrem zajtrku smo se danes odpravili v Gače, kjer je naš Janko poziral skupaj s svojim teamom.
Med potjo smo se ustavili pri Zvonki in Jožetu, ki sta nas povabila na kavo. Zvonkin bezgov sirup, ki nam ga je postregla ob kavi, je bil osvežujoč in predvsem zelo okusen.

V Metliki smo si ogledali Slovenski gasilski muzej dr. Branka Božiča, ki se nahaja v starem mestnem jedru. Če še ne veste, je bilo prav v Metliki leta 1869 ustanovljeno prvo prostovoljno gasilsko društvo na Slovenskem in je sprva nosilo ime »požarna bramba«. V muzeju se nahaja med drugim tudi najstarejša brizgalna.

Od tod smo nadaljevali pot v Rosalnice, kjer se nahajajo Tri fare. Romarski kompleks, ki se odlikuje po treh gotskih cerkvah.

Ker si mora tudi mesar privoščiti svoj dopust, smo namesto odojka danes jedli svinjska rebrca, ki jih je Zvonka pripravila veliko boljše kot bi jih katerikoli Chef. Posebnost današnje večerje je bila odlična krompirjeva poftica po receptu Jožetove mame.
Nocojšnji večer je naš zadnji večer v hiški v Komarni vasi. Naj vam povemo, da ne gremo radi od tu. Pomirja pa nas misel na to, da se bomo drugo leto zopet vrnili.

Leave A Comment