Po poznem vstajanju, zajtrku in popiti kavi v čisti tišini in sredi neokrnjene narave, smo preživeli dan v športnem in kulturnem duhu.
Odpravili smo se na Smuk, vrh, ki se nahaja nad Semičem. Na vrhu stoji cerkev Sv. Lovrenca, lovska koča in nekoliko stran še ruševine gradu Smuk. Opazovali smo vzlete jadralnih padalcev, ki so nas navdušili.

Od tod smo se odpravili v Metliko. Tu smo najprej obiskali Belokranjski muzej, ki se nahaja v Metliškem gradu v starem delu mesta Metlike. V njem je stalna razstava, ki prikazuje življenje tukajšnjih ljudi, od poselitve v prazgodovini, do sredine 20. stoletja. Uvod je bil s kratkim filmom, ki je predstavil naravne in kulturne znamenitosti Bele krajine. Ugotovili smo, da smo si precejšnji del znamenitosti že ogledali. Dekletom je padel v oči nakit, fantje pa smo ugotovili, da so lončene posode uporabljali že takrat. Pisanice, s katerimi se ponašajo Belokranjci, pa so prevzele vse. Res so prelepe!
Naše današnje popotovanje smo zaključili z osvežilno pijačo in jo mahnili k Zvonki in Jožetu po govejo juho, pražen krompir, pohanega piščanca in solato. Slik raje ne bomo priložili, ker bi se vam preveč cedile sline.

Leave A Comment